Home

Laatste nieuws

Populair

Gekwalificeerd Persoon (GP)

Als de jager het wild wil verkopen of weggeven, dan moet ook het kleinwild door een GP worden onderzocht. Is het dier mager, voelt de ruggegraadt scherp aan, heeft het diarree of zijn er andere afwijkingen? Bij kleinwild kan volstaan worden met een onderzoek van de buitenkant. De organen hoeven niet onderzoecht te worden. Als de jager er voor kiest om zijn kleinwild te ontweiden, dan moeten wel alle organen (karkas, ingewanden, en de krop) onderzocht worden!

Kleinwild wordt per partij onderzocht, hetgeen inhoudt dat de GP meerdere dieren en diersoorten op dezelfde verklaring mag vermelden. Als de GP tot de conclusie komt dat er een abnormaliteit is, dan kan hij kiezen om deze dieren in het veld achter te laten, ter destructie te bestemmen of, als hij de dieren alsnog wil verkopen, over te dragen aan de VWA die dan nog een keuring uitvoert. 

 

Laatst aangepast (zondag, 25 juli 2010 22:15)

 

Welkom op de site van Valkerij Equipage Jacoba van Beieren

Met trots kunnen we u de nieuwe website tonen.
In deze tijd is een dynamische website waarop allerlei informatie van onze vereniging wordt weergegeven een must.  Zo zal de vereniging steeds meer via deze site en e-mail de berichtgeving kenbaar maken.
We raden u daarom aan, om u e-mail adres door te geven aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Natuurlijk hebben we u hulp wel nodig om de site dynamisch te houden. Heeft u informatie, foto's of andere relevatie artikelen die voor andere leden wellicht intressant zijn, mail deze dan door.
Houdt u wel voor ogen dat Jacoba van Beieren een valkeniersvereniging is, waarbij de jacht met valk of havik en alles wat daarmee te maken centraal staat.

Met vriendelijke valkeniersgroet,
Het bestuur.

 

 
Poll
Met welke vogel mag er gejaagd worden in NL?
 
Wie is Online?
We hebben 22 gasten online