Home

Laatste nieuws

Populair

Verzorging van Kleinwild

Als het jachtseizoen in volle gang is. Wordt een deel van het wild wordt door de jagers zelf opgegeten, maar ook een redelijk deel wordt verkocht.  Al het wild dat verkocht dan wel gegeven wordt, moet door een Gekwalificeerd persoon (GP) zijn onderzocht. En net als bij het grofwild, speelt ook bij kleinwild de jager een belangrijke rol.

Laatst aangepast (vrijdag, 07 januari 2011 15:32)

Lees meer...

 

Gekwalificeerd Persoon (GP)

Als de jager het wild wil verkopen of weggeven, dan moet ook het kleinwild door een GP worden onderzocht. Is het dier mager, voelt de ruggegraadt scherp aan, heeft het diarree of zijn er andere afwijkingen? Bij kleinwild kan volstaan worden met een onderzoek van de buitenkant. De organen hoeven niet onderzoecht te worden. Als de jager er voor kiest om zijn kleinwild te ontweiden, dan moeten wel alle organen (karkas, ingewanden, en de krop) onderzocht worden!

Kleinwild wordt per partij onderzocht, hetgeen inhoudt dat de GP meerdere dieren en diersoorten op dezelfde verklaring mag vermelden. Als de GP tot de conclusie komt dat er een abnormaliteit is, dan kan hij kiezen om deze dieren in het veld achter te laten, ter destructie te bestemmen of, als hij de dieren alsnog wil verkopen, over te dragen aan de VWA die dan nog een keuring uitvoert. 

 

Laatst aangepast (zondag, 25 juli 2010 22:15)

 
Poll
Met welke vogel mag er gejaagd worden in NL?
 
Wie is Online?
We hebben 37 gasten online